Geslaagde kleinschalige Bieslanddagen 2021

Ben jij op één van de kleinschalige Bieslanddagen 2021 geweest? We zijn als organisatie ontzettend blij dat we ondanks de maatregelen toch kleinschalig het gebied konden beleven. Voor jong en oud hebben we diverse activiteiten georganiseerd op aanmelding. We hopen dat we volgend jaar het eerste weekend van september weer twee dagen spontaan kunnen beleven. Zet jij 3 en 4 september 2022 alvast in de agenda? Bekijk hieronder een terugblik en de foto’s van dit jaar.

POLDERDAG

Op zaterdag 4 september 2021 konden kinderen van 8 t/m 12 jaar meedoen aan de Polderdag. In totaal liepen 70 kinderen die dag een route door het Delfste Hout, de Bieslande polder en het Bieslandse bos. Ze gingen met de kano de Delftse hout plas over, via een stormbaan door het weiland, kwamen tot rust met de wobbelyoga, hebben vogels gespot en nog veel meer polder activiteiten. Aan de foto’s te zien hebben de kinderen een mooie dag gehad!

Bekijk alle foto’s van de polderdag

NATUURVOORSTELLING IN HET AMFITHEATER

Op zaterdag 4 en zondag 5 september 2021 was er een natuurvoorstelling in het Amfitheater. In totaal hebben 150 mensen de voorstelling gezien en op de wandelpaden hebben we mooie reacties gehoord. Als je naar de foto’s kijkt is het verhaal zichtbaar. Over het contact dat we moesten missen en hoe dat langzaam weer naar elkaar toe groeit.

Bekijk alle foto’s van de natuurvoorstelling

OOGSTFEEST BUITENLEEFT

Op zaterdag 4 september 2021 hebben 100 bezoekers de oogst gevierd bij stadstuinderij BuitenLeeft. Je kon eigen groenten oogsten, planten zaden ruilen, heerlijke taart eten en ook werd in de buitenoven verse pizza gemaakt. Voor kinderen stond er een vuurtje klaar om popcorn te maken. De sfeer was ontzettend leuk. Pijnacker Nootdorp actueel is ook langs geweest en heeft een leuk filmpje gemaakt.

Bekijk alle foto’s van het oogstfeest

VERHALENPAD

Op zaterdag 25 september 2021 heeft jong en oud het avontuurlijke verhalenpad gevold in de tuin van ZON in de Delftse Hout. Opzoek naar de deurtjes met leuke verhalen kwam je onderweg de verhalenvertellers tegen. Iedereen luisterde aandacht naar alle verhalen en tussendoor was er genoeg te beleven in de tuin van ZON.

Bekijk alle foto’s van het verhalenpad

OPENLUCHT KERKDIENST

Op zondag 5 september 2021 was er voor de derde keer een openlucht kerkdienst van Kerk Delfgauw. Dominee Robert Stigter heeft de dienst verbonden met het klimaat probleem en de verantwoordelijkheid die wij mensen daarvoor kunnen nemen. Ook was de Buytenhouttafel aanwezig om in gesprek te gaan over de ontwikkeling van ons gebied en toekomstige oplossingen. Het Stiltegoed was een mooie locatie voor de dienst en gaf plek aan 150 bezoekers deze ochtend.

Je kunt de hele maand september en oktober nog meedoen aan de fotowedstijd ‘Buytenhout in beeld’

Fotowedstrijd ‘Buytenhout in beeld’

Waar word jij blij van in ‘Buytenhout’? Maak er een foto van in het kader van  de Bieslanddagen 2.0!  gedurende de gehele maand september 2021. De makers van de tien beste foto’s maken kans op een mooie Buytenhoutprijs en deelname aan een bijzondere expositie.

Waar: Delftse Hout, Bieslandse bos, Bieslandse polder, Dobbeplas
Datum: De hele maand september 2021


Klik hier om mee te doen


DANK AAN IEDEREEN

We willen alle 750 bezoekers bedanken voor hun komst en natuurlijk ook iedereen die op zijn manier heeft bijgedragen aan de vernieuwde en kleinschalige Bieslanddagen 2.0. We zijn als organisatie ontzettend blij dat we de kleinschalige Bieslanddagen 2.0 hebben kunnen organiseren. Begin dit jaar nam de stichting het besluit om na 13 jaar de Bieslanddagen te vernieuwen. We hebben in mei een Buytenhouttafel bijeenkomst georganiseerd om de vernieuwde visie te delen en om input te ontvangen van betrokkenen. We willen alle mensen bedanken die aan tafel hebben meegedacht met de nieuwe visie. Nu hebben we deze vernieuwde versie in de kleinschalige activiteiten gebracht en we hopen natuurlijk dat we er volgend jaar weer zijn in het eerste weekend van september. Wil je meer lezen over de vernieuwde Bieslanddagen? Lees hier de nieuwe opzet. We hopen dat we er volgend jaar het eerste weekend van september weer twee dagen zijn, zodat iedereen weer spontaan kan komen.

Sponsoren 2021

Kom op de fiets! Dat is gezond en milieuvriendelijk!

Fiets bieslanddagen

Goed om te weten

Coronamaatregelen

Uiteraard houden wij ons aan alle maatregelen. Ook wanneer deze maatregelen worden gewijzigd is de organisatie flexibel. We vragen van jou je ook aan de maatregelen te houden. Alle activiteiten van de kleinschalige Bieslanddagen 2.0 zijn in de openlucht. Een gezondheidscheck is niet nodig, maar indien je klachten hebt blijf je thuis.

Beeldmateriaal

Tijdens alle kleinschalige Bieslanddagen 2.0 zullen we foto’s en filmpjes maken die we graag delen. Deze worden gebruikt voor marketing en communicatie materiaal. Door deel te nemen aan onze activiteiten ga je hier automatisch mee akkoord. Ook zullen we de foto’s op de website delen, alle bezoekers ontvangen hierover een email.

Fietsparkeerplaatsen en bereikbaarheid

Bij iedere kleinschalige activiteiten zijn fietsparkeerplaatsen. Fietsen buiten de aangegeven plekken moeten wij weghalen i.v.m. de veiligheid. Parkeren van auto’s is beperkt mogelijk. Kom op de fiets of met het openbaar vervoer.

Veiligheid en EHBO

We hebben ons uiterste best gedaan om voor jong en oud een leuk, leerzaam en veilig evenement te organiseren. Er zijn diverse medewerkers met EHBO certificaat aanwezig. De organisatie en team EHBO zijn te herkennen aan hun gele hesjes. Niet onbelangrijk: Deelname aan alle activiteiten tijdens de Bieslanddagen is voor eigen risico!

AdminBieslanddagen 2021