GESLAAGDE KLEINSCHALIGE BIESLANDDAGEN

GESLAAGDE KLEINSCHALIGE BIESLANDDAGEN

We kunnen terug kijken op een aantal hele geslaagde kleinschalige Bieslanddagen. Waar het tweedaags evenement normaal gesproken gemiddeld 10.000 bezoekers trekt, was het dit keer voor maximaal 120 personen per evenement. We zijn als organisatie ontzettend blij dat we ondanks het corona virus toch de polder hebben beleefd. We hebben ongelofelijk veel leuke reacties gekregen van bezoekers. Daar hebben we het met z’n alle voor gedaan. We blikken graag samen met jou nog even terug op de kleinschalige Bieslanddagen 2020. 

 

KOLDER IN DE POLDER

Zes avonden hebben we kunnen genieten van Kolder in de Polder. Midden in de koeientuin van Hoeve Biesland hebben bezoekers kunnen genieten van een heerlijk driegangen diner verzorgt door Rode Rozen en Tortilla’s en café Du midi. De twee meter brede tafels zorgde ervoor dat we konden serveren vanaf de tafels, wat al een beleving op zich was. Ook Firma Traktor heeft drie hele leuke theateracts verzorgd en af en toe werden mensen wel een beetje uit hun comfortzone gehaald. Vooral de koeienquiz werd door vele bezoekers erg gewaardeerd. De winnaars van de quiz ontvingen een heerlijk stukje kaas uit de weilandwinkel van Hoeve Biesland.

https://www.bieslanddagen.nl/kolder-in-de-polder-fotos/

 

POLDERDAG VOOR DE JEUGD

Op zaterdag 29 augustus beleefde 130 kinderen een echte Polderdag. Samen met begeleiders van kinderopvang ZON liepen de kinderen door het krekengebied richting een uitdagende survivalroute van Jeugdland. Eenmaal klaar met survivallen liepen de kinderen door het weiland met twee vogelaars Hans Zweekhorst en Frans Eigenraam. Ze leerde veel over de vogels die leven in de polder en wie voorbij fietste heeft gezien hoe ze door hun verrekijkers opzoek gingen naar de vogels. Aangekomen bij kinderopvang ZON Natuurlijk mochten ze polsstokspringen en leren vuur maken. Door naar de Korftlaan stond Jos van Boombaardklimmen ze op te wachten om de boom in te klimmen, om vervolgens een speurtocht te lopen bij de Papaver. Na een pauze en wat regendruppels verder konden kinderen bij de Natuurwacht schilderen met kruiden en bloemblaadjes en bij Kindertuinen de sleutelbloem leerde kinderen over groenten zaaien en oogsten. Als laatste activiteit hebben ze ook nog gezocht naar waterbeestjes die leven in de polder en deden ze natuurspelletjes bij Kinderdagverblijf Knorretje. Het was echt een fantastische polderdag!

https://www.bieslanddagen.nl/polderdag-voor-de-jeugd-fotos/

 

KLASSIEK POLDER CONCERT

De rust in de Polder werd op zondag 30 augustus versterkt met de klanken van Sinfonia Rotterdam. Voor de derde keer kwamen zij naar de overdekte koeientuin van Hoeve Biesland. Onder leiding van dirigent Conrad van Alphen speelde zij prachtige werken van o.a. Mozart, Beethoven en Händel. Stadskoffyhuis Delft heeft die dag voor heerlijke broodjes gezorgd, zodat het bezoekers aan niets te kort kwam.

https://www.bieslanddagen.nl/klassiek-polder-concert-fotos/

 

 

 

UNIEKE KERKDIENST

Tot slot hadden we op 6 september nog een kerkdienst van kerk Delfgauw in het Stiltegoed. Josje Duijndam, oprichtster van Stiltegoed sprak de Psalm tijdens deze unieke Buitendienst en dominee Robert Stigter was de voorganger. Zelfs de band Delfg’houseband kwam mee om het plaatje compleet te maken. Ten slot hebben we bezoekers nog de mogelijkheid gegeven om na de dienst in het gras te blijven zitten met een heerlijke picknick. Rode Rozen en tortilla’s verzorgde weer een fantastische lunchbag waar bezoekers van hebben genoten.

 

 

Maatschappelijke bijdrage
We vonden het als organisatie ook heel belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te geven. Zo hebben we samengewerkt met lokale organisaties die vanwege het coronavirus een hoop te verduren hebben gehad. We vonden het fantastisch om met al deze partijen samen te werken! Daarnaast hebben we bij Kolder in de Polder iedere avond 10 medewerkers uit de zorg uitgenodigd. Mensen die afgelopen tijd keihard hebben gewerkt, hebben we samen een onvergetelijk avond gegeven.

De organisatie kijkt met een heel tevreden blik terug op afgelopen maand! We willen alle bezoekers, maar ook iedereen die heeft meegewerkt aan deze kleinschalige Bieslanddagen, hartelijk bedanken! Ook de vele sponsoren hebben ervoor gezorgd dat we dit jaar alsnog de polder hebben kunnen beleven! Was jij erbij? We zullen de aankomende periode de foto’s op onze website plaatsen dus hou de site in de gaten.

Met vriendelijke groet,

Team Bieslanddagen

Wij danken alle organisaties waarmee we hebben samengewerkt aan de kleinschalige Bieslanddagen: 

WIJ DANKEN ALLE SPONSOREN VOOR HET MEDE MOGELIJK MAKEN VAN DEZE KLEINSCHALIGE BIESLANDDAGEN:

EvelienGESLAAGDE KLEINSCHALIGE BIESLANDDAGEN