Natuurvoorstelling: ‘Natuurlijk in het wild’

Community art in het Bieslandse Bos

Middenin het Bieslandse Bos ligt een vijver ingebed tussen het riet. Omringd door hoge bomen, heel veel groen en twee stenen tribunes waar mensen ‘in het wild’ plaats kunnen nemen. Met gepaste afstand dat weer wel. Er is geen podium, alleen een vijver met een prachtig doorkijkje naar groene weilanden en grazende schapen. Het Amfitheater.

Op deze hele bijzondere plek in de open lucht kun je genieten van de voorstelling ‘Natuurlijk in het Wild’ die wordt gespeeld tijdens de kleinschalige Bieslanddagen op 4 en 5 september.

Onder enthousiaste begeleiding van Carolien Hoogendoorn (theatermaker), Hester Dam (zangdocent, stembevrijder en dirigent), Nicoline van Santen (1e violiste bij Amsterdam Sinfonietta) en bewoners uit aanliggende wijken is deze beeldende voorstelling gemaakt, met spel, (samen)zang, muziek (viool), dans en flarden ‘spoken word’.

Met elkaar gaan we op ontdekkingsreis. Wat doet een lange periode zonder aanraken, op afstand van elkaar zijn en binnenblijven met je? Hoe kunnen we opnieuw ontdekken hoe contact maken nou eigenlijk werkt. Met jezelf, de omgeving en de ander. Dit doen we op een hele basale manier. De natuur met haar eigen dynamiek en geluiden vormt het decor van ‘de spelende mens’ die verbinding zoekt.

Echt verbinding maken zonder toeters en bellen. Doen met wat er is, en is dat genoeg? Gewoon een stapje dichterbij komen. Hoe moeilijk kan het zijn? Heel moeilijk hebben we gemerkt, want er zit een vijver vol met modder tussen, flessen, winkelkarretjes en wat al niet meer. En ja dan die blauwalg hè?

Gelukkig is er muziek die de ziel vertolkt, die ons raakt zonder vast te houden, die louterend werkt. Even op adem komen met een voorstelling die prikkelt, inspireert en aanzet tot zingen. Als er iets tot contact kan bewegen, is het samen zingen.

Praktische informatie:

  • Na aanmelding ontvang je direct een bevestiging. Je ontvangt rond 1 september nog een email met de praktische informatie
  • De kosten van € 5,00 p.p. is voor de makers die vanwege Covid-19 een steuntje in de rug verdienen. Je kunt deze kosten ter plaatse betalen.
  • Iedere bezoeker krijgt een plaats op 1,5 meter afstand
  • Kleed u op basis van de weersvoorspelling en neem bij wisselvallig weer een paraplu mee
  • Bij extreme storm/onweer zal de organisatie de voorstelling vanwege veiligheid aflassen. Dit maken we op vrijdag 3 september bekend via een email aan alle bezoekers die zijn ingeschreven.

BIESLANDDAGEN TIP:

Combineer de voorstelling met een andere leuke activiteit in de polder

Zaterdag tip:
Op zaterdag kun je de kinderen van 8 t/m 12 jaar aanmelden voor de Polderdag van 9.30 tot 16.00 uur. Als je de kinderen hebt weggebracht kun jij genieten van de natuurvoorstelling. Voor of na de voorstelling kun je op zaterdag ook nog naar het Oogstfeest.

Zondag tip:
Op zondagochtend is een hele bijzondere openlucht kerkdienst in Stiltegoed. Na de kerkdienst maak je een heerlijke wandeling door het gebied, haal je iets lekkers bij de plaatselijke horeca en wandel je om 14.00 uur naar het Amfitheater voor jouw natuurvoorstelling.

Maak je onderweg ook nog een mooie foto? Dan kun je meedoen aan de fotowedstrijd Buytenhout in Beeld. Maak er een mooi polderweekend van!

Datum en tijden: 
4 september 2021 11.00 uur – inloop 10.30 uur

4 september 2021 15.00 uur – inloop 14.30 uur

5 september 2021 11.00 uur – inloop 10.30 uur

5 september 2021 15.00 uur – inloop 14.30 uur

Duur: De voorstelling duurt 30 minuten

Leeftijd: Vanaf 12 jaar

Locatie: Amfitheater, Bieslandse bos

Kosten: € 5,00 p.p.

Aanmelden

In samenwerking met: 

De natuurvoorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door:

Goed om te weten

Parkeren van fietsen

Er zijn voldoende plekken waar je je fiets kunt stallen, deze worden met behulp van fietsparkeerborden duidelijk aangegeven. Wij vragen je om hier vooral gebruik van te maken en geen fietsen te stallen buiten de aangegeven plaatsen! Fietsen buiten de aangegeven plekken moeten wij weghalen i.v.m. de veiligheid.

Coronamaatregelen

Uiteraard houden wij ons aan alle maatregelen. Ook wanneer deze maatregelen worden gewijzigd. Aanmelden voor onze evenementen is hierdoor verplicht. We hebben ervoor gezorgd dat iedereen de juiste hoeveelheid afstand kan behouden. We vragen van jou je hier ook aan te houden. Onze evenementen vinden allemaal plaats in de openlucht en soms overdekt. Een gezondheidscheck is niet nodig, maar indien je klachten hebt blijf je thuis.

Parkeren van auto’s

We raden aan op de fiets te komen. I.v.m het coronavirus heeft de gemeente Delft alle parkeerplaats aan de rand van de polder afgesloten. Parkeren kan alleen op P1 en P2 aan de kant van de Tweemolentjeskade, Delft of op de Korftlaan, Delft. Houdt rekening met extra looptijd.

Veiligheid en EHBO

We hebben ons uiterste best gedaan om voor jong en oud een leuk, leerzaam en veilig evenement te organiseren. Niet onbelangrijk: Deelname aan alle activiteiten tijdens de BieslandDagen is voor eigen risico!

EvelienNatuurvoorstelling: Natuurlijk in het wild