Oogstfeest stadstuinderij BuitenLeeft (vol)

Aan de rand van het Delftse hout en het Hertenkamp ligt de stadstuinderij BuitenLeeft verscholen. Bij BuitenLeeft draait alles om de relatie tussen mens en natuur. Hun filosofie is: ‘Van buiten word je beter’. Het is een plek voor jong en oud, waar je je welkom voelt en andere mensen kunt ontmoeten. Waar je kunt genieten van wat de natuur te bieden heeft. Via BuitenLeeft kun je jouw eigen groenten telen en oogsten. Deze groenten worden op een eerlijke en ecologische verantwoorde manier verbouwd, dus zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Doordat je rechtstreeks contact met de tuinder hebt, weet je waar je eten vandaan komt.

Voor het achtste jaar op rij hebben de oogsters en vrijwilligers alles uit de kast gehaald om lokaal gezonde groente te verbouwen. Dat de lokaal verbouwde oogst onder deze weersomstandigheden dit jaar mogelijk was, is dan ook een feest dubbel dwars waard!

Tijdens het oogstfeest kun je genieten van heerlijke pizza’s die in de houtgestookte oven worden gebakken. Ook kun je met een speciaal pannetje je eigen popcorn maken en kunnen er zaden en plantenstekken worden geruild en kunnen kinderen cakejes versieren. Zoals iedere week is Buitenkans ook aanwezig met heerlijke streekproducten.

Praktische informatie:

  • Na aanmelding ontvang je direct een bevestiging. Je ontvangt rond 1 september nog een email met de praktische informatie
  • Kleed u op basis van de weersvoorspelling
  • De stadstuin is niet met de auto bereikbaar en er zijn geen parkeerplaatsen. Kom op de fiets of te voet

Bieslanddagen tip

Combineer het oogstfeest met een andere leuke activiteiten in de polder

Neem om 11.00 uur plaats in het Amfitheater in het Bieslandse bos en geniet daar eerst van de Natuurvoorstelling ‘Natuurlijk in het wild’. Daarna kun je nog even nagenieten terwijl je een heerlijke wandeling of fietstochtje door de polder maakt naar het Oogstfeest. Aanmelden voor de natuurvoorstelling kan hier.

Maak je onderweg ook nog een mooie foto? Dan kun je meedoen aan de fotowedstrijd Buytenhout in Beeld. Maak er een mooie zaterdag van!

Datum: 4 september 2021

Tijd: 12.00 tot 16.00 uur (vrije inloop)

Leeftijd: Jong en oud

Locatie: stadstuinderij BuitenLeeft, Middelweg 1a, Delft

Kosten: er zijn geen kosten aan verbonden

Het maximaal aantal bezoekers is bereikt. Aanmelden voor het Oogstfeest is helaas niet meer mogelijk.

In samenwerking met: 

Het oogstfeest is mogelijk gemaakt door:

Goed om te weten

Parkeren van fietsen

Er zijn voldoende plekken waar je je fiets kunt stallen, deze worden met behulp van fietsparkeerborden duidelijk aangegeven. Wij vragen je om hier vooral gebruik van te maken en geen fietsen te stallen buiten de aangegeven plaatsen! Fietsen buiten de aangegeven plekken moeten wij weghalen i.v.m. de veiligheid.

Coronamaatregelen

Uiteraard houden wij ons aan alle maatregelen. Ook wanneer deze maatregelen worden gewijzigd. Aanmelden voor onze evenementen is hierdoor verplicht. We hebben ervoor gezorgd dat iedereen de juiste hoeveelheid afstand kan behouden. We vragen van jou je hier ook aan te houden. Onze evenementen vinden allemaal plaats in de openlucht en soms overdekt. Een gezondheidscheck is niet nodig, maar indien je klachten hebt blijf je thuis.

Parkeren van auto’s

We raden aan op de fiets te komen. I.v.m het coronavirus heeft de gemeente Delft alle parkeerplaats aan de rand van de polder afgesloten. Parkeren kan alleen op P1 en P2 aan de kant van de Tweemolentjeskade, Delft of op de Korftlaan, Delft. Houdt rekening met extra looptijd.

Veiligheid en EHBO

We hebben ons uiterste best gedaan om voor jong en oud een leuk, leerzaam en veilig evenement te organiseren. Niet onbelangrijk: Deelname aan alle activiteiten tijdens de BieslandDagen is voor eigen risico!

EvelienOogstfeest stadstuinderij BuitenLeeft