Vernieuwde Bieslanddagen 2.0

Vernieuwde Bieslanddagen 2.0

Na 13 jaar was het tijd om de Bieslanddagen te vernieuwen. Op 12 mei nam de stichting het initiatief om een Buytenhouttafel bijeenkomst te organiseren om de vernieuwde visie te delen en om input te ontvangen van de community van de Buytenhouttafel. Hierbij delen we de vernieuwde Bieslanddagen 2.0.

Op 4 en 5 september 2021 lanceren we de Bieslanddagen 2.0, waarin we de verbinding maken met de kernwaarden van de gebiedsvisie Buytenhout-west. De diversiteit aan activiteiten draagt bij aan natuurbeleving en natuureducatie voor jong en oud. Het evenement is laagdrempelig en betaalbaar voor bezoekers. Een nieuwe focus is duurzaamheid. We gaan verantwoord om met producten, diensten en catering welke rechtstreek bij de boer, lokaal en/of van Nederlandse bodem komen. Ook nemen we onze verantwoordelijkheid in vraagstukken hoe duurzaam om te gaan met afval, toiletgebruik en mobiliteit.

Het verspreiden van gebieden
De Bieslanddagen 2.0 is meer verspreidt over het gebied. Delftse hout, Bieslandse polder, Bieslandse bos en klein Delfgauw zijn onderdeel van de Bieslandagen 2.0. Ook zal één locatie van het Hertenkamp aansluiten. Gebiedsgebonden locaties die aansluiten bij de doelstellingen en visie van het evenement Bieslanddagen zijn een onderdeel geworden van de Bieslanddagen 2.0. Iedere locatie heeft een eigen thema met bijpassende activiteiten waar organisaties en initiatieven uit de buurt aansluiten.

Naam Bieslanddagen 2.0
Ondanks dat het gebied niet meer alleen in Biesland plaatsvindt, is ervoor gekozen om de naam te behouden. Iedereen kent ten slotte de Bieslanddagen en het is een begrip uit de buurt. De uitgebreide thema’s, de digitale plattegrond en de communicatie op social media gaan ervoor zorgen dat het voor bezoekers duidelijk is dat er meerdere locaties zijn.

De kernwaarden van Buytenhout-west
We willen een route door het gebied maken, die werkt met Izi app. ‘De waarde van Buytenhout’ route neemt bezoekers mee door het gebied en de waarde van de kernwaarden. Diverse locaties en activiteiten geven aandacht aan de kernwaarden en we willen een creativiteitsplek maken om bezoekers op creatieve wijze mee te nemen in de zes kernwaarden. Daarnaast heeft de organisatie van stichting Bieslanddagen gekeken hoe het evenement de kernwaarden versterkt en waar aandachtspunten zijn.

Locaties en thema’s
Alle locaties en thema’s zijn te vinden op de homepage. We vinden het ontzettend leuk dat gebiedsgebonden organisaties hun locatie open stellen voor bezoekers. Daarnaast hebben zich al heel veel initiatieven en mensen aangemeld om een activiteit aan te bieden of een plaats op de Buyten Markt hebben gereserveerd. Samen maken we van de Bieslanddagen 2.0 een feestje voor jong en oud.

Eten en drinken
Er komen kleinschalige eet en drink gelegenheden met veel variatie. We betrekken dit jaar gebiedsgebonden horecapunten en lokale horeca/catering organisaties, omdat het coronavirus hun heeft getroffen. Zij bieden de bezoekers biologische, lokale en/of streekgebonden eten en drinken aan.

Vervoer, route en bereikbaarheid
Het hele evenement is toegankelijk met de fiets en we willen bezoekers stimuleren om op de fiets te komen, omdat de route wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.  Voor mensen die slecht ter been zijn of voor gezinnen met kleine kinderen hebben we de trekkers die de verbinding zijn tussen de diverse locaties.

Digitale routekaart
Er komt een digitale routekaart die mensen via een QR code kunnen downloaden en die interactief werkt. Op deze kaart wordt aangegeven waar en op welke locaties activiteiten zijn en bezoekers kunnen daar ook direct naar navigeren. Deze digitale kaart moet ervoor zorgen dat goed zichtbaar wordt dat de Bieslanddagen 2.0 meerdere locaties heeft.

Afval
In samenwerking met Werkse groen, Cleanupall, de Papaver en de Inzamelhelden gaan we duurzaam om met afval gebruik en nemen we bezoekers op inspirerende wijze mee. We zorgen ervoor dat het gebied schoon blijft en dat het afval op duurzame manier wordt afgevoerd.

Laat ons hier weten als je wilt helpen tijdens de Bieslanddagen 2.0

Doe je mee?

  • met het maken van de wandelroute ‘De waarde van Buytenhout’? Het digitaliseren of het delen van verhalen bijvoorbeeld?
  • door een activiteit aan te bieden voor de bezoekers? Iets met natuur, cultuur, creativiteit past sowieso bij de Bieslanddagen 2.0
  • op de Buyten Markt te staan met bijzondere producten? Reserveer dan een plaats op de Buyten Markt.
  • als levende wegwijzers? Op een leuke manier help jij bezoekers de weg te wijzen.
  • met hand en spandiensten? Om tijdens het evenement hier en daar bij te springen?
  • met helpen op- en afbouwen? Genoeg voorbereidingen dus je hulp is erg fijn.
  • door een muzikale beleving te geven? Samen met het koor of juist alleen met je gitaar in de polder?

Natuurlijk zorgen wij ervoor dat we samen met alle vrijwilligers dit natuurfeestje op een leuke manier kunnen afsluiten.

Ik doe mee
linVernieuwde Bieslanddagen 2.0